Gondolatok · 2021.07.08.

Elfáradtam

Na nem úgy, mint Krisz Rudi a klipben a hegytetőn, hanem igaziból. A koronavírus okozta károk leginkább a tágabb családi kapcsolataimban jelentkeznek, ami nem is csoda, hiszen a munkahely elvesztése – pénzgondok – túl sok együtt töltött idő kombó egy egészséges két generációs viszonyt is megtépáz, nemhogy egy problémásat. Ráadásul két munkahelyen dolgozni egy vaskos “hol rontottam el” témakörrel a fejemben kicsit olyan, mint amikor abban a filmben, amelyikben 5 afro-amerikai futár viszi ki a pizzát az ártatlan hölgynek. Bármerre is próbálok menekülni, vár egy kiadós szopás. 

A feleségemmel mindig viccelődtünk régen, hogy én vagyok a listák királya, de azok egészen más idők voltak. Wishlist pc alkatrészekről, nyaralási tervekről, hedonista menükről és végtelen könyvvásárlásokról. Most egy listám van, ami a problémák megoldandó feladatok al-listáit tartalmazza. Ami látványosan nem akar apadni. Azt gondoltam, hogy a húszas éveimben elkövetett hibákat majd a harmincas éveimben helyrehozom, de a legnagyobb jóindulattal is csak kozmetikázni tudtam. A nagyvenes éveimig hátralévő 3 sem néz ki túl jól. Pedig valahogy meg kell oldani őket, nincs mese.

A megfelelő eszköz a regenerálódás lenne, ebben látom a kiutat. Meg kell próbálnom valahogy lecsillapítani a fejemben tomboló vihart, háborgó óceánt és kitörni készülő vulkánt. Egyszerre. Nem kis riadalmamra azonban az egyik leghatásosabb formula a meditáció lenne, csakhogy én azt a jógával, aromaterápiával, asztrológiával és egyéb boszorkánysággal együtt szimplán hipszter badarságnak tartottam. De azt hiszem megérett bennem az elhatározás, kipróbálom a dolgot.

Ha pár hónap múlva azt látjátok, hogy kackiás bajusszal, papagájnak öltözve egysebességes biciklivel és magnókazettával szopatom magam, verjétek ki a kezemből a Starbucks poharat és mondjátok, hogy én megmondtam. Köszi.